Chee Do Kwan

Kom binnen en probeer!
Eerste proefles is gratis!

De Taekwondo ITF-steil sportvereniging Chee do kwan biedt mannen, vrouwen, jongens en meisjes de mogelijkheid om zich de kunst van zelfverdediging eigen te maken en zich bewust te worden van hun mogelijkheden en hun kunnen. Dit betekent niet dat je alleen maar verdedigingstechnieken aangeleerd krijgt; je leert ook situaties te voorkomen waarin de technieken ingezet moeten worden. Samen met anderen in de groep leer je om te gaan met tegenslagen, deze te verwerken, maar ook om te zetten in positieve energie. Solidariteit, trots en vertrouwen in anderen en in de toekomst is ook onderdeel van het bewust worden van jezelf en je omgeving. Luisteren, opletten, lichaamsbeheersing, concentratie en conditie zijn de voornaamste lichamelijke aspecten die je door Taekwondo leert. Je bent in staat je lichaam beter te kennen door middel van Tai Chi; het één worden van lichaam en geest. Deze koppeling brengt zelfbeheersing, een juiste ademhaling en hoe om te gaan met agressie samen. Je leert sociaal en met zelfvertrouwen in het leven te staan, wat bijdraagt aan het welzijn voor zowel jongeren als ouderen.

Voor wie?
Dames, heren, jongens en meisjes

Wat neem je mee?
EEn T-shirt en een trainingsbroek

De verschillende takken van sport die wij geven zijn:
• 50+ training
• Zelfverdediging voor meisjes en vrouwen
• Weerbaarheidstraining voor jeugd vanaf 7 t/m 15 jaar.
• Taekwondo voor jeugd vanaf 7 t/m 15 jaar
• Taekwondo voor volwassenen vanaf 16 jaar
• Conditietraining door middel van gymnastiekoefeningen.

De trainingen worden gegeven door:
Santo Valenti- 4e Dan Taekwondo, sportmasseur en EHBO’er
Raymond Sanders- 2e Dan Taekwondo
Renato Valenti- 2e Dan Taekwondo

We geven elke maandag, woensdag, donderdag en vrijdag de avonden de volgende trainingen:

Taekwondo
ITF style, semi contact, minder gericht op wedstrijden meer gericht op traditionele technieken.

Maandag en woensdag
18:00 – 19:00 uur – jeugd vanaf 7 jaar t/m 15 jaar
19:30 – 20:30 uur – volwassenen vanaf 16 jaar en ouder

Weerbaarheidstraining alle leeftijden (elke donderdag van 18.00 – 19.00 uur)
Als ouders maken we ons zorgen over onze kinderen. We willen dat ze zich goed voelen en later voor zichzelf kunnen zorgen en zichzelf beschermen. Als onze kinderen zelfvertrouwen krijgen, zullen ze het overleven in deze samenleving, maar als een kind onvoldoende zelfvertrouwen heeft zal hij niet weerbaar genoeg zijn om in deze samenleving door het leven te gaan.

Weerbaarheid trainingen is ook bedoeld voor kinderen met een laag zelfbeeld. Met problemen ten gevolge van pesten en ongepaste opmerkingen. Kinderen met sociale angst, onzekerheid, en met faalangst. Door Weerbaarheid trainingen te trainen leert deze groep kinderen de basisregels en vaardigheden die nodig zijn om je weer sterk en veilig te voelen in deze maatschappij. Wanneer een mens naar zichzelf leert kijken – en zich waardevol voelt – kan hij deze kracht gebruiken in sociale situaties.

Zelfverdediging voor vrouwen (elke vrijdag van 20.00 – 21.00 uur)
De meeste zelfverdedigingstechnieken voor vrouwen zijn vaak ingewikkeld en vragen kracht en inspanning om een mogelijke aanval te pareren. Op basis van ervaringen heb ik geleerd om samen met mijn leerlingen deze cursus samen te stellen en aan te bieden. Alle oefeningen zijn in samenwerking met vrouwen zorgvuldig geselecteerd en in de praktijk uitgeprobeerd om er zeker van te zijn dat ze uitvoerbaar zijn. Ze zijn ontwikkeld met de achterliggende gedachte dat vrouwen – in het algemeen – fysiek over minder kracht beschikken.

Makkelijke technieken, zeer effectief uitvoerbaar voor vrouwen, om je zekerder te voelen. Non-verbaal en verbale houding word behandeld.

Conditie- en zelfverdediging voor 50-plussers (bij voldoende belangstelling op vrijdag van 19.00-20.00 uur)
Conditietraining, boxen, gymoefeningen en zelfverdediging. Voor 50-plussers (mannen en vrouwen).
Deze training is ook bedoeld voor mensen (ook jongeren) met een beperking en/of rustig aan willen trainen.

Trainen in een klein clubverband met oog voor het individu is niet altijd meer mogelijk. De kosten zijn niet altijd voor iedereen betaalbaar en haalbaar. Wij bieden de mogelijkheid om te trainen in kleine groepjes, waarbij de prioriteit bij persoonlijke aandacht ligt. Deelnemers ontmoeten elkaar in een ongedwongen en respectvolle sfeer. Het samen ontmoeten, praten en verbinden heeft een positief effect op het zelfvertrouwen en het zelfbewustzijn.

Uiteraard worden de sporters(sters) begeleid door bevoegde, dan wel ervaren trainers, met aandacht voor discipline, gebonden aan duidelijke regels uit het Chee do kwan taekwonde reglement (o.a. respectvol met elkaar omgaan, waar en wanneer pas je de regels van deze sport toe, et cetera). Santo Valenti (eerste trainer) heeft de Vierde Dan Taekwondo en is Rots & water weerbaarheidstrainer, Sport masseur (blessurepreventie), is in het bezit van een EHBO diploma en is bevoegdheid tweedegraads docent techniek voortgezet onderwijs. Renato Valenti (tweede trainer en assistent trainer) en Raimond Sanders (tweede trainer) zijn in het bezit van de Tweede Dan Taekwondo.

We streven naar een gezond sportklimaat en benadrukken dat iedereen gelijkwaardig en welkom is deel te nemen, of natuurlijk eens een keer binnen loopt om te komen kijken!

Regels (eed van de leerling)
• Ik zal de geboden van Taekwondo bestuderen en uitoefenen;
• Ik zal de instructeur en de ouderen respecteren;
• Ik zal Taekwondo nooit misbruiken;
• Ik zal een voorvechter van vrijheid en gerechtigheid zijn;
• Ik zal bijdragen aan het maken van een meer vredige wereld.

De ‘student ’is de basis van het Taekwondoprincipe. Zij belooft zich te gedragen volgens de fundamentele gedragsregels van humaniteit.

U betaalt een redelijke contributie, zodat dit financieel voor iedere doelgroep bereikbaar is. Na de lessen wordt er altijd even gezellig nagepraat onder het genot van een drankje – welke uiteraard voor eigen rekening is – maar ook dat is betaalbaar voor iedereen!

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer informatie? Op maandag en woensdagavond om 19.00 uur ben ik altijd aanwezig in de Melkweg om u persoonlijk te woord te staan. Bellen of mailen mag natuurlijk ook (mail: svalenti@home.nl of bel: tel. 0622032308) of geef je op via onderstaand formulier en doe een gratis proefles mee!

  • vink hier uw training naar keuze aan, na de eerste proefles wordt er besproken hoe vaak en welke dag u komt trainen.
  • heeft u iets extra's te melden of heeft u een vraag? kunt u dat hier invullen.
.

Kinderen 7 t/m 12 jaar:
1 keer training per week: € 7,50 per maand

2 keer training per week: €12,50 per maand

Kinderen 12 t/m 15 jaar:
1 keer training per week: €10,00 p.m
2 keer training per week: €15,00 p.m

Taekwondo 16 jaar en ouder
1 keer training per week: €15,00 p.m
2 keer training per week: €20,00 p.m

Weerbaarheidstraining:
1 keer training per week: € 15,00 p.m

Conditie en zelfverdediging voor 50-plussers:
1 keer training per week: € 17,50,00 p.m

Zelfverdediging voor vrouwen:
1 keer training per week: € 17,50 p.m

Ons streven is om sport voor iedereen toegankelijk te maken. Bevindt u zich in een situatie waarin het financieel niet haalbaar is om te sporten, dan kunt u bij ons – in overleg – een redelijke korting op het lesgeld krijgen.